Nieuws

Uitslagen 1e bondsfeest

24 mei 2023, 19:46

Op het eerste bondsfeest bij St. Lambertus Helden behaalden wij de volgende prijzen:

Jack haalde bij het bondskoningschieten de vogel naar beneden en mag zich bondskoning 2023 noemen.

Jack Emonts koning, Tuur jeugdkoning

27 april 2023, 19:56

Het koningschieten werd goed bezocht en velen namen deel aan dit spektakel. Na de inschietrondes gingen 23 schutters de kaveling aan. Uiteindelijk werd Gerrie Scheres 4e, Nino Sarkol 3e, Dré Vossen 2e, maar Jack Emonts hield zijn zenuwen in bedwang en maakte eindelijk één van zijn dromen waar: Koning der Bussen-schutten 2023! Na een emotioneel weerzien met zijn moeder Leen, kreeg Jack van zijn voorganger Wessel de bijbehorende versierselen omgehangen.

Bij de jeugd werd Kyra Geerlings 3e, Lynn Geerlings 2e, en Tuur Cronenbroek deed wat zijn vader niet deed: Jeugdkoning 2023! Verschillende andere jeugdleden probeerden voor het eerst hun kunsten op de windbuks, maar mogen het de komende tijd opnieuw proberen.

Kueb wint VoBeNo beker

15 april 2023, 18:44

Na 24 schoten inschieten bleven er niet veel schutters meer over, en twee rondes later was de winnaar bekend. Jack Emonts werd 3e, Pieër vanne Waever 2e, en Kueb vanne Waever ging er met de beker vandoor. Deze werd uitgereikt door mede-schenker Jo Vossen.

Bezoek van de paashaas

8 april 2023, 18:00

Op paaszaterdag 8 april bezocht de paashaas onze vereniging. Hij had eieren verstopt voor onze jongste leden en kinderen van leden, en die werden enthousiast gezocht. Alle kinderen gingen met het nodige lekkers naar huis, en ook voor de andere aanwezigen was er nog genoeg over.

Na het bezoek van de paashaas begon het schieten om de VoBeNo beker, die op 15 april uitgeschoten zal worden.

Speld van Verdienste voor Huub Nijssen en Frits Scheres

12 januari 2023, 22:54

Op voordracht van de commissie van aanbeveling is op de feestavond de Speld van Verdienste uitgereikt aan Huub Nijssen en Frits Scheres.

Beiden zijn al vele jaren actief met het onderhoud van het terrein in en om de Gaffel, samen met de rest van de VUT ploeg. Ze brengen ook elk jaar de schooljeugd de kunst van het schieten bij voor het Kinjer OLS, en begeleiden de kinderen tijdens het Kinjer OLS, met succes.

Huub is lid sinds 1975, was kampioen in 1984, en is samen met Huub Verstegen de schenker van de Huub en Huub- en Huubkebekers, die nog jaarlijks verschoten worden.

Frits was lid vanaf 1960, en keerde na een korte onderbreking in 1972 terug bij de vereniging. Tot 2018 was hij muzikant, onder andere op de grote trom en de bekkens. Ook nu kan er voor stilstaande uitvoeringen nog een beroep op hem gedaan worden. Frits is vrijwilliger in de kantine en verkeersregelaar.

Dré Vossen kampioen

10 september 2022, 21:30

13 schutters begonnen aan het kampioenschieten, en na verschillende rondes kavelen mochten zij ook alle 13 op de kaart schieten. Maurice Warries werd 3e, Pieër vanne Waever 2e en Dré Vossen ging er met het kampioenschap vandoor.

Bij de jeugd vanaf 6 jaar werd Lynn Geerlings kampioen en Tren Verstegen 2e. Onder de 6 jaar won Duuk Verstegen en werd Kyra Geerlings 2e.

Lei Pouls wint Huub en Huubbeker

28 juli 2022, 19:02

Uitslagen OLS

4 juli 2022, 10:19

Op het OLS bij St. Willibrordus Meijel behaalden wij de volgende prijzen:

Bij de schietwedstrijd wisten we helaas niet alle bölkes te raken, dus mogen we zaterdag ook niet deelnemen aan de kaveling.

Uitslagen 2e Bondsfeest

21 juni 2022, 23:49

Op het door ons zelf georganiseerde bondsfeest namen wij wel deel aan de optocht, maar niet aan de meeste bijwedstrijden of het schieten. Uiteindelijk wonnen wij de volgende prijzen:

Wethouder Martens van de gemeente Leudal was bijzonder te spreken over het feest en verleende ons nog de volgende bijzondere prijs:

Uitslagen Dekenaal Schuttersfeest

13 juni 2022, 11:16

Op het dekenaal schuttersfeest bij St. Agatha Haelen werden de volgende prijzen behaald:

Onze koning Wessel Landzaat wist zichzelf ook nog tot dekenale koning te kronen.