Nieuws

Rabobank clubactie

11 maart 2017, 15:24

Geef een rabobank clubctie stem aan onze vereniging, een kleine moeite wat toch weer wat opleverd voor uw eigen schutterij.

Eigengemaakte Kerststukjes sieren de woning

14 december 2016, 11:27

Dinsdag 13 december hebben de dames van de Bussen-Schutten de handen uit de mouwen gestoken om met de Kerst weer iets moois in huis te hebben.

 

 

foto's  Hellen Thijssen

Lei Pouls winnaar Huub & Huub beker

23 oktober 2016, 13:42

Zaterdag 22 oktober werd door de 6 overgebleven schutters gekaveld om de Huub & Huub beker.

Lei Pouls wist de overwinning naar zich toe te trekken en mag de beker een jaartje op de kast laten pronken.

Uit handen van Huub Verstegen, Huub Nijssen kon wegens herstel van zijn operatie niet aanwezig zijn, ontving Lei de beker en bijbehorende medaille.

Huub Nijssen wordt door de aanwezige schutters van harte beterschap gewenst.

Voorzitter Peter Janssen stelt de aanwezigen op de hoogte van de afloop van de ziekenhuisopname van Huub Nijssen en hoopt dat hij spoedig weer in de Gaffel aanwezig is.

 

Dames Fietstocht

26 september 2016, 20:15

Zaterdag 24 september was het prima fietsweer.  Jammergenoeg viel de belangstelling wat tegen. De deelnemende dames zijn met veel plezier rond gefietst en maakten bij de Budshop in Heythuysen een koffiestop.


Winterprogramma

23 september 2016, 8:26

De komende winterperiode zal op de volgende zaterdagen geschoten worden:  22 okt. tevens uitkavelen Huub & Huub beker, 19 nov., 17 dec. 21 jan. en 18 feb. Het seizoen 2017 start op zaterdag 18 maart.

zaterdag 5 november feestavond, voorafgegaan om 19 uur door de Sint Martinusmis.

De algemene ledenvergadering is aansluitend op het oefenschieten van 21 jan. om 18 uur.

Wim Peulen kampioen, Jasper Emonts wint Huubke-beker

20 september 2016, 10:55

​​Op zaterdag 10 september vond het kampioenschieten plaats, maar na 43 schoten moest de strijd gestaakt worden met nog 6 schutters. Deze hebben op 17 september de wedstrijd op de kaart beslist, waarna Wim Peulen zich kampioen 2016 mag noemen.

​Ook werden op 17 september de Huub & Huub- en Huubke-beker verschoten. Bij de senioren moest de strijd wederom gestaakt worden wegens invallende duisternis. Deze wedstrijd zal bij het volgende oefenschieten beslist worden. Bij de junioren haalde John Geraets de 3e prijs, Brian Delissen werd na kaveling 2e en Jasper Emonts wist zijn titel te prolongeren en ontving de Huubke-beker uit handen van één van de schenkers.

Jasper krijgt de medaille omgehangen door Huub Verstegen, en wordt vervolgens door de beide Huub's gefeliciteerd bij de uitreiking van de wisselbeker.

Winnaars donateurschieten 2016

28 augustus 2016, 23:39

Bij het donateurschieten bij de Bussen-Schutten werden de navolgende prijzen behaald:

Bij de Jeugd: Jordy Zentjens 3e; Stan van Pol 2e en Meyke Warries wist alle bölkes af te schieten en de eerste plaats op te eisen.

De 3e prijs bij de dames werd gewonnen door Kriske Delissen, 2e werd Gertie Timmermans en winnares 2016: Cindy Delissen.

Bij de heren volgde een verbeten strijd. Terwijl de eerste en tweede plaats al bekend waren voor respectivelijk PETER STEUTEN en BRAM POULS ging het gevecht voor de 3e plaats vanwege de misser van beide bij het 19e schot nog enige tijd door. Uiteindelijk wist Bart Zentjens met ruim 50 schoten deze op te eisen en viel Mark Francois Delissen buiten de prijzen.

Bij de 3-tallen gingen de 3e en 2e prijs naar bakkerij Timmermans (verschillende schutters) maar de combinatie van Metaalbewerking Geraets en Schildersbedrijf Thissen, schietend onder de naam Metaal schilder ging er met de eerste prijs vandoor.

Bij de zestallen was de 2e prijs voor Thissen schildersbedrijf en overtuigend winnaar was het zestal van Geraets Metaalbewerking.

Uitslag 3e bondsfeest

24 juli 2016, 23:10

Succesvolle afsluiting Bussen-Schutten bondsfeesten 2016.

Op het laatste bondsfeest van de bond Juliana van 2016 georganiseerd door St. Hubertus Kessel hebben de Bussen-Schutten de navolgende prijzen behaald.

In de optocht:

2e plaats mooiste geheel

2e plaats beste defilé

1e plaats beste houding

1 plaats beste muziekkorps in de optocht

2e plaats beste vaandeldrager Huub Verstegen

3e plaats mooiste bordjesdrager Teun Peulen

1e plaats beste commandant Joost Silvrants

3e plaats beste vendelgroep in de optocht

2e plaats beste standaardruiter Pieter Sijben

Al deze prijzen resulteerden in het behalen van de Ereprijs, een prachtig zilveren schild, beschikbaar gesteld door de gemeente Peel en Maas.

Bij de nevenwedstrijden werd alleen door het muziekkorps deelgenomen. Zij behaalden met gemiddeld 49,5 voor marcherend werk en 50,5 voor het concertnummer een dikke eerste prijs.

Mark Vossen completeerde de prijzenregen met een 2e plaats beste Tambourmaitre.

Bij het schieten werd een gedeelde 1e plaats behaald door het A zestal; een eerste plaats door het B zestal en een 3e plaats door het D2 zestal.

De ijscoupes smaakten weer goed

12 juli 2016, 16:22

Maandag na het uitkavelen van het OLS is de traditionele dag voor de dames om erop uit te trekken.

Zo ook dit jaar; doel van de fietstocht ijssalon Clevers in Kessel. De weersomstandigheden waren gunstig een dikke 20 graden en een stevig briesje.

De dames maakten hun keuze en lieten zich de ijs coups goed smaken, waarna voldaan de weg huiswaarts werd ingeslagen.

                    v

Uitslagen OLS

4 juli 2016, 16:02

Op het OLS in Maasmechelen werden bij de optocht en bijwedstrijden (onder voorbehoud) de volgende EERSTE prijzen behaald:

Het mooiste geheel, beste defile, de beste houding, de beste commandant; Joost Silvrants, de mooiste bordjesdrager; Tren Warries, de vendelgroep; Geert en Ton Klaessen, Frans Geerlings en Ger Geelen en mooiste koningin Fleur Schiltmans. Verder behaalde het koningspaar Wim Peulen met zijn kleindochter Fleur de 2e prijs mooiste koningspaar.

Het zestal -Ton Klaessen, Ton Timmermans, Dré Vossen,Peter Janssen, Wim Peulen en Lei Pouls- wist alle punten naar beneden te halen en gaat a.s. Zaterdag in Maasmechelen de kaveling voortzetten.

De terreinomstandigheden waren door de vele regenval verre van ideaal. De materiaalwagen stond op enige afstand maar de vindingreikheid van enkele leden maakte van het buksekarretje een multifunctioneel transportmiddel om zo het ongelijke modderrige terein te meesteren.

    Met paard en wagen.

foto Hellen Thijssen

Het muziekkorps mocht met 83 punt nog een eerste prijs in ontvangst nemen; hiermee behaalden zij de 2e plaats in de 4e devisie B. 

Het zestal begon op de zaterdag aan de kaveling. In de eerste ronde sneuvelden al diverse schutterijen. Voor de Bussen Schutten was het "sprookje" in de 4e grote kavelronde over. Ton Timmermans miste het eerste punt. Klaar met de kaveling, maar ook, onze leden kennnende, klaar om de tent in te trekken en te gaan feesten, wat later in de middag op het terras bij Hildje nog werd voortgezet.

Beheerder inloggen: Naam: Wachtwoord: