Nieuws

Winnaars 1e Aope Naers Kampioensjap

16 juli 2017, 8:32

Het aope naers kampioensjap werd een gezellige happening.

Als eerste mochten de schietende deelnemertjes van het Kinjer OLS uitmaken wie van hen de beste schut(s)ter was.

Deze eer ging naar Pien aan de Boom, die  Lieve en Fleur Sillekens (resp. 2e en 3e) achter zich wist te houden.

  De winaars van de kinjer OLS schutter samen met Huub Nijssen die hun de hele periode heeft begeleid.

Vervolgens barste de persoonlijke strijd los en werd er met 3-tallen geschoten.

bij deze laatste behaalde het dames 3-tal van Bakkerij Timmermans de 3e plaats, team TMW (Thei van Roy, Mart Wolter en Wim Jeurninck) legde beslag op de 2e plaats en het mik(s) team van Bakkerij Timmermans (Bart Zentjens, Gertie Timmermans en Menno Ninhuijs) werden na kaveling winnaar van de wisselbeker.

      de nr 2 bij de 3 tallen en  de uiteindelijke winnaars.

De dameswedstrijd werd uiteindelijk een familie aangelegenheid van Wendy, Mariska en Gertie Timmermans, die resp. 3e, 2e & 1e werden. Zij deden niet onder voor de heren, die eveneens met 48 schoten de wedstrijd beslisten. Hier werd 2016 winnaar Peter Steuten 3e, Wim Jeurninck 2e en kampioen 2017 werd Bart Zentjens.

  winnaars 2017 

Meiboom weer voor een maand of 10 opgeborgen

16 juli 2017, 8:17

De dinsdag na het uitkavelen van het OLS is traditioneel de dinsdag dat de meiboom wordt afgebroken om plaats te maken voor de organisatie van de dorpsfeesten. Het gebeuren is dan niet zo spectaculair als het opzetten maar wordt elk jaar door een delegatie van oud koningen met de hulp van Jan Smeets uitgevoerd.

De techniek helpt een handje bij het opbergen van de meiboom.

Buiten de prijzen

10 juli 2017, 16:11

Bij de kaveling om den Um is ons zestal buiten de prijzen gevallen. In de eerste kavelronde op de punten van 1 x 1 x 1 cm sneuvelden een kleine 30 schutterijen waaronder dus ook de onze. Op naar Raam komend jaar.

voorlopige uitslagen ols Merkelbeek

3 juli 2017, 0:11

Op het terrein een 2e prijs voor de jeugdvendelgroep, de seniorenvendelgroep behaalde de 3e prijs, in de optocht werd door de vendelgroep een 2e prijs behaald. Tren Warries behaalde de 6e prijs beste bordjesdrager, Joost Silvrants de 1e prijs beste commandant, Mark Vossen de 2e prijs beste tamboer majoor, verder waren er nog 2e prijzen voor het beste defilé en mooiste geheel.

Bij de muziekwedstrijden behaalde het muziekkorps met de muzikale uitvoering van Cardousse een 1e prijs.
 

Door het schietresultaat van het zestal; 36 punt bij het inschieten en 4 x 18 punt tijdens het kavelen wordt a.s. zaterdag teruggegaan naar Merkelbeek voor het vervolg van de kaveling.


 

Net niet

25 juni 2017, 21:21

Tijdens de Lindeboomwisselbekerwedstrijd is het net gelukt om deze voor de 3e opeenvolgende keer in de wacht te slepen. Dit keer werd stuivertje gewisseld met de wedstrijd van één week eerder en ging de eer naar St. Margaretha Ittervoort.

Met één misser moest uiteindelijk gekaveld worden om de 2e t/m de 5e plaats. Na enkele kavelronden werd het toch de nog hoogst haalbare plaats, de 2e.

Één dag later werd door ruim 30 leden de Sacramentsproccessie gelopen en misschien wel gebeden voor een goede afloop van het OLS of het beekspringen wat nog diezelfde middag plaatsvond. Helaas wisten onze 2 teams daar niet echt potten, maar ook geen botten te breken. Er werd wel een keigezellige middag aan overgehouden.

Opnieuw succes

18 juni 2017, 23:19

Bussen-Schutten winnaar dagprijs en ere-prijs gemeente Beesel.

Zondag 18 juni was het St Barbara Reuver die het 2e bondsfeest van de bond Juliana mocht organiseren.

In de optocht werd voor de Beste Houding en het mooiste geheel een 1e prijs behaald. Een 2e prijs voor het beste defilé, Joost Silvrants de 3e prijs beste commandant, Ed Verstegen 1e prijs beste vaandeldrager, Tren Warries 2e prijs beste bordjesdrager. Een eerste prijs was er voor de beste vendelgroep in de optocht en het muziekkorps sleepte de 3e prijs in de wacht.

Bij de wedstrijden op het terrein werd de jeugdvendelgroep 1e, bij de individuele wedstrijden vendelen behaalde Jasper Emonts de 1e plaats bij de jeugd en Wessel Landzaat de 1e plaats in de B klasse.

Ton en Ankie Klaessen mochten de 1e prijs mooiste koningspaar mee naar huis nemen, Ankie ook nog eens de 1e prijs mooiste koningin.

Het muziekkorps behaalde met 104 punten een 1e prijs met promotie; Mark Vossen de 3e prijs beste tambourmaitre.

Het schieten was niet minder succesvol.

John Geraets op de zaterdag ook al in de prijzen gevallen behaalde met zijn 3-tal de 1e plaats bij de 12 tot 14 jarigen.

Het D zestal behaalde de 4e plaats, Het B zestal een 1e plaats en het A zestal na kaveling een gedeelde 1e plaats.

Bovenstaande prijzen resulteerden in de dagprijs, die staat voor het beste schietresultaat en de ere-prijs geschonken door de gemeente Beesel voor het hoogst aantal behaalde punten over alle wedstrijden.

 

Leudalwisselbeker terug in Neer

18 juni 2017, 10:16

De Leudalwisselbeker is na een jaar van afwezigheid terug in Neer.

Door het vlekkeloos verschieten van de eerste 2 rondes door het A en B zestal, was de wisselbeker al in handen.

Door deze prestatie was het B zestal gelijk winnaar in haar klasse.

Het C zestal moest er nog een kavelronde aan vast plakken; uiteindelijk behaalden zij de 2e plaats.

Het A zestal had nog 3 concurrenten in de strijd. Na een zestal kavelrondes moest Margaretha Ittervoort in de Bussen Schutten de meerdere erkennen.

Met de Leudalwisselbeker, een eerste plaats voor het A en B zestal en een 2e plaats voor het C zestal en een persoonlijke 3e plaats voor John Geraets werd huiswaarts gekeerd.

De gemeente Leudal wisselbeker en de herinneringsbeker voor het winnen in 2017.

 

John Geraets 3e bij jeugdschieten

18 juni 2017, 10:08

John Gerats heeft tijdens het Leudalbekerschieten bij het windbuksschieten voor de jeugd de 3e plaats behaald.

Hij mocht voor zijn prestatie de standaard en envellop in ontvangst nemen.


 

A zestal wint in Horn

11 juni 2017, 21:41

Het A zestal met Ton Klaessen, Ton Timmermans, Dré Vossen, Peter Janssen, Wim Peulen en Lei Pouls heeft op het dekenale schuttersfeest in Horn de eerste prijs behaald. Zij wisten na diverse kavelronden de schutters van St. Petrus Roggel en St. Barbara Leveroy achter zicht te houden. Door het betere resultaat van Het B zestal van Leveroy werd St.Barbara winnaar van het dekenale feest.

Voor de commandant Joost Silvrants was in de optocht een 3e prijs weggelegd en Tamboermaitre Mark Vossen behaalde de 2e prijs.

Ere prijs en dagprijs

29 mei 2017, 0:23

Op het eerste bondsfeest van de bond Juliana in Grubbenvorst werd door de Bussen Schutten zowel de dag- als ere prijs behaald.

Door de navolgende prijzen kwamen deze tot stand. In de optocht: 1e prijs mooiste geheel en beste houding. 1 e prijs beste vendelgroep in de optocht 1e. Prijs beste commandant Joost Silvrants, 3e prijs beste tambourmaitre Mark Vossen, 1e prijs beste bordjesdrager Tren Warries, 1e prijs beste Standaardruiter Pieter Sijben, 2e prijs beste vaandeldrager Huub Verstegen.

Bij de wedstrijden op het terrein was er een 1e prijs mooiste koningspaar Ton en Ankie Klaessen voor Ankie ook nog de 1e prijs mooiste koningin. Het muziekkorps behaalde met 48 en 49 ½ punt een 1e prijs.

En toen moest er nog geschoten worden. Stef Sijben, Peter Thijssen, Lei Berben, Ed Verstegen, Mark Vossen en Ton van Rijt schoten als C zestal de eerste 36 schoten feilloos af, na kaveling werden zij 3e. De B kwam met de schutters Jo Vossen, Bert Crapels, Huub Verstegen, Melvin Peeters, Jac Emonts en Ger Geelen ook ongeschonden door de inschietronden en werden na kaveling 5e. Het A zestal met Ton Klaessen, Ton Timmermans, Dre Vossen, Peter Janssen, Wim Peulen en Lei Pouls schoten geen enkele misser wat resulteerde in de bovengenoemde dagprijs.

 

Beheerder inloggen: Naam: Wachtwoord: