Nieuws

Meiboom staat

30 april 2017, 7:15

Onder fraaie weersomstandigheden is zaterdag 29 april de meiboom richting Kerkplein versleept. Tot 12 juli zal hij de kern van Neer opsieren. Dit jaar was zelfs een ploeg van fotografen en filmers aanwezig.

Hieronder een impressie van foto's gemaakt door Jo Wagemans. TVellef zal woensdag of donderdag in de uitzendcarroussel aandacht aan het plaatsen besteden.

     

               

                  

                           

 

                                     

  

jubilarissen

28 april 2017, 9:09

Voor de aanvang van het koningschieten werden de in 2017 jubilerende leden gehuldigd.

Een afvaardiging van de bond Juliana was aanwezig voor de OLS onderscheidingen uit te reiken.

(op de foto ontbreken Eugène Theelen en Ton Winkelmolen)

        

Jac Emonts, Ed Verstegen, Maurice Warries, Melvin Peeters, Eugène Theelen (sloes) ontvingen ter gelegenheid van hun 25 j. jubileum de bijbehorende versierselen evenals

     

Theo Peulen voor zijn 40 jaar, Har Notté voor 50 jaar, en Jan Vossen en Piet Moors op hun beurt voor 60 jaar lidmaatschap van de Oud Limburse Schuttersfederatie. Deze laatste 2 werden tevens tot Ere-lid van de Bussen Schutten benoemd vanwege hun staat van dienst.   Vanaf 2017 ere-lid van de Bussen-Schutten: Piet Moors en Jan Vossen.

 

Ton Winkelmolen moest wegens ziekte verstek laten gaan maar zal op een gepast tijdstip de versierselen voor 70 jaar lidmaatschap van de OLS federatie uitgereikt krijgen.

 

3 LBT Jubilarissen bij de Bussen-Schutten Neer.

Op koningsdag 27 April waren Frans Voermans en Thieu Timmermans aanwezig namens het district Weert van de LBT om de jubilarissen te decoreren en in het zonnetje te zetten.

Gerald Scheres is 12,5 jaar lid van de Bussen Schutten en werd gedecoreerd met de vermiljoenen speld. Gerald is begonnen als bordjesdrager en volgde tevens de opleiding als tamboer.  Behalve tamboer is hij ook nog een goede schutter en behaalde de titel jeugdkeizer in 2012.

Theo Peulen is in 1977 meteen gestart als tamboer en doet dit tot op de dag van vandaag nog.Tevens is Theo als tamboer terug te vinden bij de begeleidingsgroep van de vendeliers. Een lid wat al 40 jaar zeer betrokken is bij de vereniging.

Als 3e was Harrie Notté aan de beurt.  50 jaar geleden uit Roermond naar Neer gekomen en meteen niet meer weg te denken.

Harrie is ruim 40 jaar Tamboer-maitre geweest bij de Bussen Schutten. Op dit moment bespeeld Har de bekkens. Tevens heeft Har in het verleden als secretaris deel uit gemaakt van het bestuur en als lid van de muziekcommissie.

3 leden met een vaste waarde die allen zeer betrokken zijn bij de vereniging,  aldus de LBT.

de 3 leden welke ook een onderscheiding van de Limburgse bond van Tamboerkorpsen mochten ontvangen.

 

Ton Klaessen koning 2017

27 april 2017, 21:52

Alvorens het koningschieten 2017 van start ging werd het koningspaar 2016, Wim Peulen en kleindochter Fleur Schiltmans, op de Berkenlaan afgehaald.

Een vendel- en muzikale serenade viel hen ten deel als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.

                            

Tevens vond de loting voor de wedstrijd plaats, welke na de huldiging van de jubilarissen en openingschoten door genodigden van start ging.

 

Ton Klaessen is het gelukt zich voor de 5e maal koning van de Bussen-Schutten te schieten.

Onder koude omstandigheden schoot hij in een ongekende korte tijd de titel koning 2017.

Zijn vrouw Ankie zal hem als koningin tijdens de diverse festiviteiten en feesten begeleiden. 

Tren Warries is de nieuwe jeugdkoning 2017 en is daarmee de opvolger geworden van Jasper Emonts.

 

Voorzitter Peter Janssen koninklijk onderscheiden

26 april 2017, 15:41

Vanmorgen heeft voorzitter Peter Janssen een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn verdiensten voor o.a.

r.k.s.v.n., vasteloavesvereiniging de Kwiebusse en de Bussen-Schutten.                                                                                            .

Vendeldemonstratie

25 april 2017, 12:43

Schuttersvrienden,

op de site van fotowiel.nl  is onder de link lentecongres een video te zien met de vendeldemonstratie van onze en Buggenumse vendeliers op vrijdag 21 april op het kerkplein na de Investituurmis.

Dre Vossen wint Sjeng van Rijt wisselbeker

23 april 2017, 8:53

Zeven schutters mochten zaterdag 23 april uitmaken wie uiteindelijk de Sjeng van Rijt wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Deze beker werd 41 jaar geleden door Sjeng van Rijt geschonken ter gelegenheid van zijn 60 jarig lidmaatschap. Het doel was om de schutters in het voorseizoen wat strijdlustiger te maken. Ook dit jaar lukte dat. Een week eerder aangevangen en de strijd, welke inmiddels vele kavelrondes op de kleine punten voortduurde,  werd door de invallende duiternis gestaakt.

Van de 7 overgebleven schutters had Dré gelijk als eerste schutter de beste ogen en eiste de titel voor zich op. Peter janssen werd 2e, Bert Crapels nipt 3e.

John Geraets wint de Kuebke beker

17 april 2017, 13:02

Nog 7 schutters in de strijd om de Sjeng van Rijt Wisselbeker.

John Geraets is de winnaar geworden van de Kuebke beker. Hij wist Teun Peulen en Tren Warries in de finale voor te blijven. De wisselbeker mag een jaar in zijn bezit blijven, de herinneringsmedaille is voor altijd zijn getuige.

Voor de Sjeng van Rijt wisselbeker zijn nog 7 schutters in de strijd. De laatst geschoten kleine ronde voor de inval van de duisternis was nog een veneinige scherprechter,  de navolgende schutters hielden zich staande:

Bert Crapels, Wim Peulen, Dré Vossen, Jo Vossen, Maurice Warries, Jac Emonts, Euène Theelen (e) en Peter Janssen zullen a.s. zaterdag om 17 op de kaart uitmaken wie de beker een jaar mee naar huis mag nemen.

Jo Vossen winnaar VoBeNo beker 2017

1 april 2017, 20:21

De uitslag van de eerste persoonlijke wedstrijd van de Bussen Schutten is bekend.

Nadat op 25 maart 14 schutters waren overgebleven werd 1 april de kaveling om de Vo Be No beker voortgezet. Door de regen en de te verwachten vroege duisternis werd door de uiteindelijk 7 overgebleven schutters besloten de wedstrijd op de kaart te beslechten.

Jo Vossen wist als medeschenker met een bijna haarzuiver schot de titel voor dit jaar op te eisen, voor hem de 3e keer in het ruim 40 jaar bestaan van deze beker. Na een ogenblik stilte voor medeschenker Gra Berben overhandigde voorzitter Peter Janssen de beker en herinneringsmedaille aan Jo.

Eigengemaakte Kerststukjes sieren de woning

14 december 2016, 11:27

Dinsdag 13 december hebben de dames van de Bussen-Schutten de handen uit de mouwen gestoken om met de Kerst weer iets moois in huis te hebben.

 

 

foto's  Hellen Thijssen

Lei Pouls winnaar Huub & Huub beker

23 oktober 2016, 13:42

Zaterdag 22 oktober werd door de 6 overgebleven schutters gekaveld om de Huub & Huub beker.

Lei Pouls wist de overwinning naar zich toe te trekken en mag de beker een jaartje op de kast laten pronken.

Uit handen van Huub Verstegen, Huub Nijssen kon wegens herstel van zijn operatie niet aanwezig zijn, ontving Lei de beker en bijbehorende medaille.

Huub Nijssen wordt door de aanwezige schutters van harte beterschap gewenst.

Voorzitter Peter Janssen stelt de aanwezigen op de hoogte van de afloop van de ziekenhuisopname van Huub Nijssen en hoopt dat hij spoedig weer in de Gaffel aanwezig is.

 

Beheerder inloggen: Naam: Wachtwoord: