Nieuws

Opnieuw succes

18 juni 2017, 23:19

Bussen-Schutten winnaar dagprijs en ere-prijs gemeente Beesel.

Zondag 18 juni was het St Barbara Reuver die het 2e bondsfeest van de bond Juliana mocht organiseren.

In de optocht werd voor de Beste Houding en het mooiste geheel een 1e prijs behaald. Een 2e prijs voor het beste defilé, Joost Silvrants de 3e prijs beste commandant, Ed Verstegen 1e prijs beste vaandeldrager, Tren Warries 2e prijs beste bordjesdrager. Een eerste prijs was er voor de beste vendelgroep in de optocht en het muziekkorps sleepte de 3e prijs in de wacht.

Bij de wedstrijden op het terrein werd de jeugdvendelgroep 1e, bij de individuele wedstrijden vendelen behaalde Jasper Emonts de 1e plaats bij de jeugd en Wessel Landzaat de 1e plaats in de B klasse.

Ton en Ankie Klaessen mochten de 1e prijs mooiste koningspaar mee naar huis nemen, Ankie ook nog eens de 1e prijs mooiste koningin.

Het muziekkorps behaalde met 104 punten een 1e prijs met promotie; Mark Vossen de 3e prijs beste tambourmaitre.

Het schieten was niet minder succesvol.

John Geraets op de zaterdag ook al in de prijzen gevallen behaalde met zijn 3-tal de 1e plaats bij de 12 tot 14 jarigen.

Het D zestal behaalde de 4e plaats, Het B zestal een 1e plaats en het A zestal na kaveling een gedeelde 1e plaats.

Bovenstaande prijzen resulteerden in de dagprijs, die staat voor het beste schietresultaat en de ere-prijs geschonken door de gemeente Beesel voor het hoogst aantal behaalde punten over alle wedstrijden.

 

Leudalwisselbeker terug in Neer

18 juni 2017, 10:16

De Leudalwisselbeker is na een jaar van afwezigheid terug in Neer.

Door het vlekkeloos verschieten van de eerste 2 rondes door het A en B zestal, was de wisselbeker al in handen.

Door deze prestatie was het B zestal gelijk winnaar in haar klasse.

Het C zestal moest er nog een kavelronde aan vast plakken; uiteindelijk behaalden zij de 2e plaats.

Het A zestal had nog 3 concurrenten in de strijd. Na een zestal kavelrondes moest Margaretha Ittervoort in de Bussen Schutten de meerdere erkennen.

Met de Leudalwisselbeker, een eerste plaats voor het A en B zestal en een 2e plaats voor het C zestal en een persoonlijke 3e plaats voor John Geraets werd huiswaarts gekeerd.

De gemeente Leudal wisselbeker en de herinneringsbeker voor het winnen in 2017.

 

John Gerats 3e bij jeugdschieten

18 juni 2017, 10:08

John Gerats heeft tijdens het Leudalbekerschieten bij het windbuksschieten voor de jeugd de 3e plaats behaald.

Hij mocht voor zijn prestatie de standaard en envellop in ontvangst nemen.


 

A zestal wint in Horn

11 juni 2017, 21:41

Het A zestal met Ton Klaessen, Ton Timmermans, Dré Vossen, Peter Janssen, Wim Peulen en Lei Pouls heeft op het dekenale schuttersfeest in Horn de eerste prijs behaald. Zij wisten na diverse kavelronden de schutters van St. Petrus Roggel en St. Barbara Leveroy achter zicht te houden. Door het betere resultaat van Het B zestal van Leveroy werd St.Barbara winnaar van het dekenale feest.

Voor de commandant Joost Silvrants was in de optocht een 3e prijs weggelegd en Tamboermaitre Mark Vossen behaalde de 2e prijs.

Ere prijs en dagprijs

29 mei 2017, 0:23

Op het eerste bondsfeest van de bond Juliana in Grubbenvorst werd door de Bussen Schutten zowel de dag- als ere prijs behaald.

Door de navolgende prijzen kwamen deze tot stand. In de optocht: 1e prijs mooiste geheel en beste houding. 1 e prijs beste vendelgroep in de optocht 1e. Prijs beste commandant Joost Silvrants, 3e prijs beste tambourmaitre Mark Vossen, 1e prijs beste bordjesdrager Tren Warries, 1e prijs beste Standaardruiter Pieter Sijben, 2e prijs beste vaandeldrager Huub Verstegen.

Bij de wedstrijden op het terrein was er een 1e prijs mooiste koningspaar Ton en Ankie Klaessen voor Ankie ook nog de 1e prijs mooiste koningin. Het muziekkorps behaalde met 48 en 49 ½ punt een 1e prijs.

En toen moest er nog geschoten worden. Stef Sijben, Peter Thijssen, Lei Berben, Ed Verstegen, Mark Vossen en Ton van Rijt schoten als C zestal de eerste 36 schoten feilloos af, na kaveling werden zij 3e. De B kwam met de schutters Jo Vossen, Bert Crapels, Huub Verstegen, Melvin Peeters, Jac Emonts en Ger Geelen ook ongeschonden door de inschietronden en werden na kaveling 5e. Het A zestal met Ton Klaessen, Ton Timmermans, Dre Vossen, Peter Janssen, Wim Peulen en Lei Pouls schoten geen enkele misser wat resulteerde in de bovengenoemde dagprijs.

 

Meiboom staat

30 april 2017, 7:15

Onder fraaie weersomstandigheden is zaterdag 29 april de meiboom richting Kerkplein versleept. Tot 12 juli zal hij de kern van Neer opsieren. Dit jaar was zelfs een ploeg van fotografen en filmers aanwezig.

Hieronder een impressie van foto's gemaakt door Jo Wagemans. TVellef zal woensdag of donderdag in de uitzendcarroussel aandacht aan het plaatsen besteden.

     

               

                  

                           

 

                                     

  

jubilarissen

28 april 2017, 9:09

Voor de aanvang van het koningschieten werden de in 2017 jubilerende leden gehuldigd.

Een afvaardiging van de bond Juliana was aanwezig voor de OLS onderscheidingen uit te reiken.

(op de foto ontbreken Eugène Theelen en Ton Winkelmolen)

        

Jac Emonts, Ed Verstegen, Maurice Warries, Melvin Peeters, Eugène Theelen (sloes) ontvingen ter gelegenheid van hun 25 j. jubileum de bijbehorende versierselen evenals

     

Theo Peulen voor zijn 40 jaar, Har Notté voor 50 jaar, en Jan Vossen en Piet Moors op hun beurt voor 60 jaar lidmaatschap van de Oud Limburse Schuttersfederatie. Deze laatste 2 werden tevens tot Ere-lid van de Bussen Schutten benoemd vanwege hun staat van dienst.   Vanaf 2017 ere-lid van de Bussen-Schutten: Piet Moors en Jan Vossen.

 

Ton Winkelmolen moest wegens ziekte verstek laten gaan maar zal op een gepast tijdstip de versierselen voor 70 jaar lidmaatschap van de OLS federatie uitgereikt krijgen.

 

3 LBT Jubilarissen bij de Bussen-Schutten Neer.

Op koningsdag 27 April waren Frans Voermans en Thieu Timmermans aanwezig namens het district Weert van de LBT om de jubilarissen te decoreren en in het zonnetje te zetten.

Gerald Scheres is 12,5 jaar lid van de Bussen Schutten en werd gedecoreerd met de vermiljoenen speld. Gerald is begonnen als bordjesdrager en volgde tevens de opleiding als tamboer.  Behalve tamboer is hij ook nog een goede schutter en behaalde de titel jeugdkeizer in 2012.

Theo Peulen is in 1977 meteen gestart als tamboer en doet dit tot op de dag van vandaag nog.Tevens is Theo als tamboer terug te vinden bij de begeleidingsgroep van de vendeliers. Een lid wat al 40 jaar zeer betrokken is bij de vereniging.

Als 3e was Harrie Notté aan de beurt.  50 jaar geleden uit Roermond naar Neer gekomen en meteen niet meer weg te denken.

Harrie is ruim 40 jaar Tamboer-maitre geweest bij de Bussen Schutten. Op dit moment bespeeld Har de bekkens. Tevens heeft Har in het verleden als secretaris deel uit gemaakt van het bestuur en als lid van de muziekcommissie.

3 leden met een vaste waarde die allen zeer betrokken zijn bij de vereniging,  aldus de LBT.

de 3 leden welke ook een onderscheiding van de Limburgse bond van Tamboerkorpsen mochten ontvangen.

 

Ton Klaessen koning 2017

27 april 2017, 21:52

Alvorens het koningschieten 2017 van start ging werd het koningspaar 2016, Wim Peulen en kleindochter Fleur Schiltmans, op de Berkenlaan afgehaald.

Een vendel- en muzikale serenade viel hen ten deel als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.

                            

Tevens vond de loting voor de wedstrijd plaats, welke na de huldiging van de jubilarissen en openingschoten door genodigden van start ging.

 

Ton Klaessen is het gelukt zich voor de 5e maal koning van de Bussen-Schutten te schieten.

Onder koude omstandigheden schoot hij in een ongekende korte tijd de titel koning 2017.

Zijn vrouw Ankie zal hem als koningin tijdens de diverse festiviteiten en feesten begeleiden. 

Tren Warries is de nieuwe jeugdkoning 2017 en is daarmee de opvolger geworden van Jasper Emonts.

 

Voorzitter Peter Janssen koninklijk onderscheiden

26 april 2017, 15:41

Vanmorgen heeft voorzitter Peter Janssen een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn verdiensten voor o.a.

r.k.s.v.n., vasteloavesvereiniging de Kwiebusse en de Bussen-Schutten.                                                                                            .

Vendeldemonstratie

25 april 2017, 12:43

Schuttersvrienden,

op de site van fotowiel.nl  is onder de link lentecongres een video te zien met de vendeldemonstratie van onze en Buggenumse vendeliers op vrijdag 21 april op het kerkplein na de Investituurmis.

Beheerder inloggen: Naam: Wachtwoord: