Nieuws

Overleden: Lei Sitsen

9 juni 2021, 18:24

Wij hebben helaas het bericht ontvangen dat afgelopen maandag onze voormalig instructeur Lei Sitsen is overleden. Lei heeft onze vereniging, en in het bijzonder ons muziekkorps, jarenlang met veel enthousiasme vertegenwoordigd.

Na het bericht van zijn ziekte is hij helaas snel achteruit gegaan. Vanuit de schutterij hebben we hem nog een bezoek mogen brengen en daaruit bleek nogmaals hoe hij heeft genoten van zijn tijd bij onze vereniging en de vriendschappelijke band die we samen hebben opgebouwd. Deze dankbaarheid blijkt ook uit de invulling die wij mogen geven bij zijn afscheid, ondanks de geldende Coronamaatregelen.

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zaterdag 12 juni om 11.00 uur in het Limburgs Schutterij Museum in Steyl (Rozenstraat 18, 5935 AN, Steyl).

Overleden: Ellie Vossen

19 oktober 2020, 10:50

Donderdagavond 15 oktober 2020 is in de leeftijd van 87 jaar is overleden El Vossen Schell, echtgenote van ons erelid Jan Vossen.

El heeft zich vele jaren ingezet dat onze vereniging zich met hagelwitte kragen en manchetten op straat kon presenteren en was bovendien altijd present als er geholpen moest worden bij feesten of in de kantine.

Wij hebben El leren kennen als een positieve, gezellige en hard werkende vrouw.
En zo willen wij haar ons ook herinneren.

Het adres van de familie Vossen is: Sint Corneliusstraat 55, 1 hoog, 5995 XT Kessel

Ook verdere activiteiten afgelast

15 oktober 2020, 14:52

Het oefenschieten, de St. Maartensviering met H Mis, de feestavond en afsluiting schietseizoen zijn definitief afgelast.

De groepsrepetities kunnen vooralsnog doorgaan met inachtneming van de geldende regels.

Als er een versloepeling van de regels komt zal worden bekeken of een maandelijkse openstelling van de Gaffel weer mogelijk is. Tot 18 nov. is er zeker geen openstelling.

Oefenschieten i.v.m. corona maatregel (tijdelijk) uitgesteld

2 oktober 2020, 16:33

I.v.m. de verscherpte maatregelen omtrent de verspreiding van het coronavirus is er 3, 10 en 17 oktober geen oefenschieten en is de Gaffel gesloten.

De (groeps) repetities op maandag gaan met in achtneming van de regels vooralsnog wel door; de bar is gesloten.

Na deze periode zal afhankelijk van de dan toegepaste regels bekeken worden hoe verder.

Oefenschieten hervat

15 juli 2020, 16:04

Na maanden van stilte is de buks weer opgelegd wel met in acht nemeing van de protocollen. Zo wordt alleen met affuit geschoten, hebben buksmeester en schutter mond- en neusbescherming en  wordt het materiaal ontsmet.

Zowel bij de buks als op terras en in de kantine worden de vastgestelde afstanden gerespecteerd.

                 

Ton Klaessen ontvangt lintje

11 juli 2020, 17:07

Tijdens de lintjesregen in april werd ons lid Ton Klaessen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Helaas was het toen niet mogelijk om het daarbij behorende lintje uitgereikt te krijgen in verband met de toen geldende beperkingen. Op vrijdag 3 juli zijn de lintjes alsnog uitgereikt. Onder toeziend oog van burgemeester Schmalschläger van de gemeente Leudal mocht zijn vrouw  Anky hem het lintje opspelden. Hieronder enkele foto's van de uitreiking.


Alle gedecoreerden van de gemeente Leudal in 2020.

Gaffel weer geopend

29 juni 2020, 14:39

Nu er dit jaar nog geen enkele activiteit heeft kunnen plaatsvinden door de Corona-periode, maar waarin nu een versoepeling heeft plaatsgevonden, zijn we als bestuur bezig om in de tweede helft van het jaar een mooi programma voor iedereen samen te stellen. De roep om weer eens gezellig met elkaar een praatje te kunnen maken of een pilsje te drinken wordt steeds luider.

Zaterdag 4 juli: openstelling Gaffel en start oefenschieten (wekelijks t/m augustus vanaf 18.00 uur, september vanaf 17.00 uur en oktober vanaf 16.00 uur)

Het heeft Zijne Majesteit mogen Behagen

24 april 2020, 11:14

Käöninklik Noeëts!!

Gruuets moge wae uch vertèlle det ‘t Zijne Koninklijke Hoogheid de Koning haet behaagdj om Ton Klaessen te beneume toet Lid in de orde van Oranje Nassau vanwaege zien väöle verdeenste väör het Naerse vereinigingslaeve.

Vanmörge is Ton gebeldj door Börgemeister Schmalschläger van de Gemendje Leudal mèt dit sjoeëne noeëts. De oetreiking vanne versiersele gaon ivm de gezondheidsmaatregelen rondjom het coronavirus op ein later moment plaatsvinje.

Felicitaties en eventuele reacties astebleef via Facebook of ziëne persuenlike app.

Piet Moors overleden

27 maart 2020, 17:38

In de vooravond van 26 maart is oud commandant Piet Moors op 82 jarige leeftijd overleden.

Piet heeft als schutter zijn sporen verdient door het meermaals behalen van de Sjeng van Rijt wisselbeker en het kampioenschap. Met koningstitel in 1984 en Ellie als koningin aan zijn zijde heeft hij Neer en de Bussen-Schutten in het Limburgs land op de kaart gezet.

Van 1962 tot 2002 was hij commandant en wist hij met dwingende blik de schutters dusdanig te motiveren dat menige prijs beste houding mee naar Neer werd genomen.

Voor zijn inzet voor de vereniging, ook als bestuurslid mocht hij in 2002 de speld van verdienste en de E G S onderscheiding ontvangen.

 

Gevolgen maatregelen coronavirus

12 maart 2020, 21:49

Geachte leden,

Zoals jullie wellicht hebben vernomen zijn er door het RIVM nieuwe maatregelingen afgekondigd om verspreiding van het Coronavirus verder tegen te gaan. Met het bestuur hebben we onze verantwoordelijkheid genomen.

De geplande activiteiten van onze vereniging gaan in ieder geval tot 28 april niet door.

Geen repetities, geen activiteiten in en om de Gaffel; ook geen activiteiten in naam van de schutterij.

Bekijk regelmatig de mail en/of App voor eventuele verdere informatie omtrent onze vereniging.

 

Het Bestuur