Nieuws

Vendeldemonstratie

25 april 2017, 12:43

Schuttersvrienden,

op de site van fotowiel.nl  is onder de link lentecongres een video te zien met de vendeldemonstratie van onze en Buggenumse vendeliers op vrijdag 21 april op het kerkplein na de Investituurmis.

Dre Vossen wint Sjeng van Rijt wisselbeker

23 april 2017, 8:53

Zeven schutters mochten zaterdag 23 april uitmaken wie uiteindelijk de Sjeng van Rijt wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Deze beker werd 41 jaar geleden door Sjeng van Rijt geschonken ter gelegenheid van zijn 60 jarig lidmaatschap. Het doel was om de schutters in het voorseizoen wat strijdlustiger te maken. Ook dit jaar lukte dat. Een week eerder aangevangen en de strijd, welke inmiddels vele kavelrondes op de kleine punten voortduurde,  werd door de invallende duiternis gestaakt.

Van de 7 overgebleven schutters had Dré gelijk als eerste schutter de beste ogen en eiste de titel voor zich op. Peter janssen werd 2e, Bert Crapels nipt 3e.

John Geraets wint de Kuebke beker

17 april 2017, 13:02

Nog 7 schutters in de strijd om de Sjeng van Rijt Wisselbeker.

John Geraets is de winnaar geworden van de Kuebke beker. Hij wist Teun Peulen en Tren Warries in de finale voor te blijven. De wisselbeker mag een jaar in zijn bezit blijven, de herinneringsmedaille is voor altijd zijn getuige.

Voor de Sjeng van Rijt wisselbeker zijn nog 7 schutters in de strijd. De laatst geschoten kleine ronde voor de inval van de duisternis was nog een veneinige scherprechter,  de navolgende schutters hielden zich staande:

Bert Crapels, Wim Peulen, Dré Vossen, Jo Vossen, Maurice Warries, Jac Emonts, Euène Theelen (e) en Peter Janssen zullen a.s. zaterdag om 17 op de kaart uitmaken wie de beker een jaar mee naar huis mag nemen.

Jo Vossen winnaar VoBeNo beker 2017

1 april 2017, 20:21

De uitslag van de eerste persoonlijke wedstrijd van de Bussen Schutten is bekend.

Nadat op 25 maart 14 schutters waren overgebleven werd 1 april de kaveling om de Vo Be No beker voortgezet. Door de regen en de te verwachten vroege duisternis werd door de uiteindelijk 7 overgebleven schutters besloten de wedstrijd op de kaart te beslechten.

Jo Vossen wist als medeschenker met een bijna haarzuiver schot de titel voor dit jaar op te eisen, voor hem de 3e keer in het ruim 40 jaar bestaan van deze beker. Na een ogenblik stilte voor medeschenker Gra Berben overhandigde voorzitter Peter Janssen de beker en herinneringsmedaille aan Jo.

Eigengemaakte Kerststukjes sieren de woning

14 december 2016, 11:27

Dinsdag 13 december hebben de dames van de Bussen-Schutten de handen uit de mouwen gestoken om met de Kerst weer iets moois in huis te hebben.

 

 

foto's  Hellen Thijssen

Lei Pouls winnaar Huub & Huub beker

23 oktober 2016, 13:42

Zaterdag 22 oktober werd door de 6 overgebleven schutters gekaveld om de Huub & Huub beker.

Lei Pouls wist de overwinning naar zich toe te trekken en mag de beker een jaartje op de kast laten pronken.

Uit handen van Huub Verstegen, Huub Nijssen kon wegens herstel van zijn operatie niet aanwezig zijn, ontving Lei de beker en bijbehorende medaille.

Huub Nijssen wordt door de aanwezige schutters van harte beterschap gewenst.

Voorzitter Peter Janssen stelt de aanwezigen op de hoogte van de afloop van de ziekenhuisopname van Huub Nijssen en hoopt dat hij spoedig weer in de Gaffel aanwezig is.

 

Dames Fietstocht

26 september 2016, 20:15

Zaterdag 24 september was het prima fietsweer.  Jammergenoeg viel de belangstelling wat tegen. De deelnemende dames zijn met veel plezier rond gefietst en maakten bij de Budshop in Heythuysen een koffiestop.


Winterprogramma

23 september 2016, 8:26

De komende winterperiode zal op de volgende zaterdagen geschoten worden:  22 okt. tevens uitkavelen Huub & Huub beker, 19 nov., 17 dec. 21 jan. en 18 feb. Het seizoen 2017 start op zaterdag 18 maart.

zaterdag 5 november feestavond, voorafgegaan om 19 uur door de Sint Martinusmis.

De algemene ledenvergadering is aansluitend op het oefenschieten van 21 jan. om 18 uur.

Wim Peulen kampioen, Jasper Emonts wint Huubke-beker

20 september 2016, 10:55

​​Op zaterdag 10 september vond het kampioenschieten plaats, maar na 43 schoten moest de strijd gestaakt worden met nog 6 schutters. Deze hebben op 17 september de wedstrijd op de kaart beslist, waarna Wim Peulen zich kampioen 2016 mag noemen.

​Ook werden op 17 september de Huub & Huub- en Huubke-beker verschoten. Bij de senioren moest de strijd wederom gestaakt worden wegens invallende duisternis. Deze wedstrijd zal bij het volgende oefenschieten beslist worden. Bij de junioren haalde John Geraets de 3e prijs, Brian Delissen werd na kaveling 2e en Jasper Emonts wist zijn titel te prolongeren en ontving de Huubke-beker uit handen van één van de schenkers.

Jasper krijgt de medaille omgehangen door Huub Verstegen, en wordt vervolgens door de beide Huub's gefeliciteerd bij de uitreiking van de wisselbeker.

Winnaars donateurschieten 2016

28 augustus 2016, 23:39

Bij het donateurschieten bij de Bussen-Schutten werden de navolgende prijzen behaald:

Bij de Jeugd: Jordy Zentjens 3e; Stan van Pol 2e en Meyke Warries wist alle bölkes af te schieten en de eerste plaats op te eisen.

De 3e prijs bij de dames werd gewonnen door Kriske Delissen, 2e werd Gertie Timmermans en winnares 2016: Cindy Delissen.

Bij de heren volgde een verbeten strijd. Terwijl de eerste en tweede plaats al bekend waren voor respectivelijk PETER STEUTEN en BRAM POULS ging het gevecht voor de 3e plaats vanwege de misser van beide bij het 19e schot nog enige tijd door. Uiteindelijk wist Bart Zentjens met ruim 50 schoten deze op te eisen en viel Mark Francois Delissen buiten de prijzen.

Bij de 3-tallen gingen de 3e en 2e prijs naar bakkerij Timmermans (verschillende schutters) maar de combinatie van Metaalbewerking Geraets en Schildersbedrijf Thissen, schietend onder de naam Metaal schilder ging er met de eerste prijs vandoor.

Bij de zestallen was de 2e prijs voor Thissen schildersbedrijf en overtuigend winnaar was het zestal van Geraets Metaalbewerking.

Beheerder inloggen: Naam: Wachtwoord: