Nieuws

7 kamp Kessel

13 mei 2018, 8:06

16 schutters vonden de weg naar de 7-kamp in Kessel.

slechts het A zestal was in complete samenstelling, desondanks wisten de samengestelde B en C hun mannetje te staan. Onder ideale omstandigheden werden goede resultaten neergezet en werd menig kavelschot verschoten.

Uiteindelijk resultaat: een 4e plaats en net buiten de prijzen voor het B zestal, een 2e prijs voor het C zestal, opmerkelijk hierbij dat de Jeugdleden John, Jasper en Brian die voor een van de eerste keren met de zware buks meeschoten, hun mannetje wisten te staan.

Het A-zestal wist na een lange kaveling ( in toaal 13 geschoten ronden) het zestal van Kessel af te troeven en behaalde de  1e plaats.

Uitslag dekenaal

6 mei 2018, 21:58

 Onder voortreffelijke weersomstandigheden vond een goed georganiseerd dekenaal schuttersfeest plaats bij St. Jan in Baexem.

 

Op deze dag werden de volgende prijzen behaald:

 

gedeelde 3e plaats mooiste bordjesdrager Tren Warries

gedeelde 2e plaats Beste Defilé

mooiste geheel 1e plaats

mooiste koningspaar Jan en Mia Steyvers, gedeelde 2e plaats

mooiste koningin Mia Steyvers Cox 1e plaats

 

Bij de schietwedstrijden: C zestal met de schutters Ed Verstegen, Geert Klaessen, Jasper Emonts,

Peter Thijsen, Wessel Landzaat en Huub Nijssen de 3e plaats.

B zestal, Bert Crapels, Huub Verstegen, Jan Steyvers, Eugène Thellen (e), Ger Geelen en Jan Hanssen de 2e plaats.

Het A-Zestal (Ton Timmermans, Dré Vossen, Jo Vossen, Peter janssen, Jac Emonts, Lei Pouls) na een serieuze kaveling met St. Petrus Roggel en St. Martinus Horn een verdiende 2e plaats.

Meiboom terug op het Kerkplein

29 april 2018, 21:04

 

 

Daags na het koningschieten kon het schuttersuniform weer aan. Onder redelijke weersomstandigheden en publieke belangstelling kreeg de meiboom, teken van vruchtbaarheid, weer zijn plek op het Kerkplein in Neer. Het richten en inwijden van de oom duurde nog tot in de kleine uurtjes.

                          

        

koningen 2018 bekend

27 april 2018, 21:09

Opa Jan en kleinzoon John koning bij de Bussen-Schutten.

 

Koningsdag begon met het afhalen van het koningspaar 2017 Ton en Ankie Klaessen. Bij terugkomst op de schutterslokatie zijn de jubilarissen, Ton Vestjens, Eugène Theelen en Jac Hendrix gehuldigd i.v.m. hun 25 jarig lidmaatschap van de OLS federatie en de Bussen-Schutten. Vervolgens is om de titel koning en jeugdkoning geschoten. Voor John Geraets was het de laatste kans om bij de jeugd deze titel te behalen; volgend jaar mag hij met de grote buks meeschieten. Hij liet deze kans niet lopen en schoot zich jeugdkoning.

 

40 Schutters begonnen met de zware buks om de titel koning 2018. Na 18 ronden op de “dikke” punten en nog eens 30 op de “kleintjes” waren het 6 schutters, Ton Scheres, Onno Geelen, Jan Steyvers, Ton Timmermans, Peter Janssen en Dré Vossen, die de wedstrijd op de kaart moesten beslechten. De spanning was te snijden toen de schoten gelost waren, voor de toeschouwers leken er 2 even goed te zijn geschoten. Bij het nameten bleek het schot van Jan Steyvers het zuiverst en was de titel koning 2018 in zijn bezit.

                     

    

Het koningsduo Jan en John met de jubilarissen Jac Hendrix, Eugène Theelen en Ton Vestjens.

 

Winnaars Kuebke en Sjeng van Rijt Wisselbekers

15 april 2018, 10:29

John Geraets lukte het om voor het 2e jaar in successie de Kuebke beker te bemachtigen. Hij wist feiloos 18 punten achter elkaar met de windbuks af te schieten.

45 jaar geleden werd door Sjeng van Rijt ter bevordering van het wedstrijdschieten de naar zijn naam genoemde wisselbeker ingevoerd. De eerste schutter die deze wist te bemachtigen was destijds Jan Hanssen. De wedstrijd dit jaar werd na kavelronden op zowel "dikke" alsook "kleine" punten door 9 overgebleven schutters op de kaart uitgeschoten. na 45 jaar was het wederom Jan Hanssen die met een zuiver schot met de eer ging strijken.

               

Ton van Rijt overhandigd Jan Hanssen de wisselbeker en herinneringsmedaille.  John Geraets (winnaar Kuebkebeker) en Jan Hanssen (Sjeng van Rijt wisselbeker)

Lei Pouls wint VoBeNo beker

1 april 2018, 9:19

Door de extreme koude op 17 maart werd bij de seizoen opening het oefenschieten afgelast. Hierdoor was de eerste schietdag op 24 maart gelijk een wedstrijddag. 18 Punten moesten worden geraakt om 31 maart verder te kunnen met de eerste persoonlijke wedstrijd van 2018.

21 schutters melden zich om de laatste 6 punten te raken alvorens aan de kaveling werd begonnen. 12 van hen lukte dit nog, ook op de "kleine bölkes" hielden 8 schutters stand. Een aankomende bui zorgde ervoor dat de beslissing werd genomen de wedstrijd op de kaart te beslechten. Op kleine afstand leek het erop dat er zelfs een 2e ronde op de kaart nodig was aleer de beslissing viel. Bij het nauwkeurig nameten bleek toch dat Lei Pouls het beste schot had gelost en won zodoende de VoBeNo beker 2018.

  Lei volledig in zijn nopjes met de oude en nieuwe VoBeNo beker.

 

Impressie van het bloemschikken

21 december 2017, 16:11

      De zelfgemaakte kerststukjes zullen weer menige tafel of vensterbank sieren de komende dagen....weken.

                

 

Onderscheiding voor Ton Winkelmolen en Bert Crapels

15 november 2017, 10:09

Tijdens de jaarlijkse feestavond 11 november j.l. mocht Ton Winkelmolen de OLS onderscheiding behorende bij zijn 70 jarig !  lidmaatschap in ontvangst nemen, aangevuld met de bijbehorende oorkonde van de Bussen-Schutten voor zijn inzet al die jaren.

Ton heeft in die 70 jaar jarenlang diverse (o.a. bestuurs-) functies binnen onze vereniging vervult. Hij is nog regelmatig onder de schietboom te vinden, het aantal kogels dat hij tijdens zijn lidmaatschap heeft gegoten en geladen zal hij nooit verschoten krijgen.

  Uit handen van voorzitter Peter Janssen en secretaris Ton Timmermans kreeg Ton Winkelmolen de oorkondes vanwege zijn 70 jarig lidmaatschap uitgereikt, en de bijbehorende OLS speld in goud met kroontje opgespeld.

 

Een bijzondere onderscheiding viel Bert Crapels ten deel. Bert mocht voor zijn vele werk en inzet binnen de vereniging de Speld van Verdienste van de Bussen-Schutten in ontvangst nemen. Voorzitter Peter Janssen zei in zijn toespraak dat het makkelijker was op te noemen wat Bert in de jaren niet had gedaan, dan een opsomming te geven van alle feiten waarvoor hij deze speld mocht ontvangen.

  O.a. voor zijn meer dan 25 jarig bestuurderschap werd Bert de speld van verdienste toegekend.  Beide leden viel een daverend applaus van de overige aanwezigen ten deel.

Na dit officiële gedeelte zorgde Gilbert Petit voor de nodige lachsalvo's.  D.j. Joep en een gastoptreden van Huub Verstegen zorgden dat de stemming er die avond goed inkwam.

Ook Manuela passeerde de revu.   Stil genieten.

Hellen Thijssen winnares dames

24 september 2017, 20:48

Hellen Thijssen heeft de dames titel 2017 opgeëist. Doordat Gerry Scheres een verkeerd punt naar beneden haalde werd zij 2e, Gertie Timmermans werd 3e in deze strijd.

      de nrs 2, 1 en 3       Voorzitter Peter Janssen felicteert Hellen

 

Gra von Krüchten werd door Ton Klaessen tot herfstkoning gekroond. Voor deze titel kan iedereen in aanmerking komen, die een of ander is overkomen of bij een speciale gebeurtenis is betrokken geweest.

Sjra heeft tijdens de bloemenactie de helft van zijn route lopend en duwend achter zijn auto aangelopen, die onverwachts de geest gaf.

   Srja mag een jaar lang de eikel dragen, symbool van een bijzondere gebeurtenis in zijn schuttersjaar.

 

Fietstocht Dames afgelast en alsnog doorgegaan

15 september 2017, 18:27

De fietstocht van de dames die op 16 september gepland was en vanwege de slechte weervoorspelling niet doorging heeft alsnog op woensdag de 27e een vervolg gekregen.  Onder ideale weersomstandigheden werd de omgeving verkend en tijdens de tussenstop de laatste nieuwtjes uitgewisseld.