Nieuws

Impressie van het bloemschikken

21 december 2017, 16:11

      De zelfgemaakte kerststukjes zullen weer menige tafel of vensterbank sieren de komende dagen....weken.

                

 

Onderscheiding voor Ton Winkelmolen en Bert Crapels

15 november 2017, 10:09

Tijdens de jaarlijkse feestavond 11 november j.l. mocht Ton Winkelmolen de OLS onderscheiding behorende bij zijn 70 jarig !  lidmaatschap in ontvangst nemen, aangevuld met de bijbehorende oorkonde van de Bussen-Schutten voor zijn inzet al die jaren.

Ton heeft in die 70 jaar jarenlang diverse (o.a. bestuurs-) functies binnen onze vereniging vervult. Hij is nog regelmatig onder de schietboom te vinden, het aantal kogels dat hij tijdens zijn lidmaatschap heeft gegoten en geladen zal hij nooit verschoten krijgen.

  Uit handen van voorzitter Peter Janssen en secretaris Ton Timmermans kreeg Ton Winkelmolen de oorkondes vanwege zijn 70 jarig lidmaatschap uitgereikt, en de bijbehorende OLS speld in goud met kroontje opgespeld.

 

Een bijzondere onderscheiding viel Bert Crapels ten deel. Bert mocht voor zijn vele werk en inzet binnen de vereniging de Speld van Verdienste van de Bussen-Schutten in ontvangst nemen. Voorzitter Peter Janssen zei in zijn toespraak dat het makkelijker was op te noemen wat Bert in de jaren niet had gedaan, dan een opsomming te geven van alle feiten waarvoor hij deze speld mocht ontvangen.

  O.a. voor zijn meer dan 25 jarig bestuurderschap werd Bert de speld van verdienste toegekend.  Beide leden viel een daverend applaus van de overige aanwezigen ten deel.

Na dit officiële gedeelte zorgde Gilbert Petit voor de nodige lachsalvo's.  D.j. Joep en een gastoptreden van Huub Verstegen zorgden dat de stemming er die avond goed inkwam.

Ook Manuela passeerde de revu.   Stil genieten.

Hellen Thijssen winnares dames

24 september 2017, 20:48

Hellen Thijssen heeft de dames titel 2017 opgeëist. Doordat Gerry Scheres een verkeerd punt naar beneden haalde werd zij 2e, Gertie Timmermans werd 3e in deze strijd.

      de nrs 2, 1 en 3       Voorzitter Peter Janssen felicteert Hellen

 

Gra von Krüchten werd door Ton Klaessen tot herfstkoning gekroond. Voor deze titel kan iedereen in aanmerking komen, die een of ander is overkomen of bij een speciale gebeurtenis is betrokken geweest.

Sjra heeft tijdens de bloemenactie de helft van zijn route lopend en duwend achter zijn auto aangelopen, die onverwachts de geest gaf.

   Srja mag een jaar lang de eikel dragen, symbool van een bijzondere gebeurtenis in zijn schuttersjaar.

 

Fietstocht Dames afgelast en alsnog doorgegaan

15 september 2017, 18:27

De fietstocht van de dames die op 16 september gepland was en vanwege de slechte weervoorspelling niet doorging heeft alsnog op woensdag de 27e een vervolg gekregen.  Onder ideale weersomstandigheden werd de omgeving verkend en tijdens de tussenstop de laatste nieuwtjes uitgewisseld.

Laatste bekerwinnaars 2017 bekend

10 september 2017, 23:13

Op zaterdag 9 september werd geschoten om de laatste bekers van het schietseizoen 2017. De strijd was het eerst beslist bij de jeugd waar John Geraets de Huubke beker op zijn naam wist te schrijven.

Bij de senioren werd er geschoten om de Huub & Huub beker. Hier weigerden vier schutters te missen op de bölkes en viel de beslissing op de kaart. Jo Vossen wist uiteindelijk het meest zuivere schot te produceren en kroonde zich tot winnaar van de Huub & Huub beker 2017. De beide winnaars werden met veel enthousiasme gehuldigd door Huub & Huub en kunnen een jaar lang nagenieten van deze mooie prestatie.

   

Koning en Jeugdkoning nu ook kampioenen

27 augustus 2017, 10:06

Het kampioenschieten waar een kleine 40 leden aanwezig waren werd een gezellige happening.

Na de inschietronden op de gewone punten was er slechts een enkele afvaller. De daaropvolgende kleine punten gingen uiteindelijk wel hun tol eisen.

Bij het invallen van de duisternis moesten zich nog 6 schutters waarmaken door het beste schot op de kaart te lossen.

Waren het punten geweest, waren ze allemaal van de stokjes verdwenen maar nu ging het om het zuiverste schot.

Dit lukte uiteindelijk koning 2017 Ton Klaessen, Lei Pouls en Jac Emonts waren iets minder scherp en werden uiteindelijk 2e en 3e.

          

Koning en Jeugdkoning 2017 nu ook kampioen en jeugdkampioen 2017.

 

Bij de jeugd, die de bölkes met de windbuks afschieten werd met geen enkele misser jeugdkoning 2017,Tren Warries, ook jeugdkampioen 2017.

Tren Warries krijgt de kampioensmedaille omgehangen door de nr 2 bij de jeugd, John Geraets

Ook 3e ere-prijs bond Juliana voor de Bussen-Schutten

20 augustus 2017, 22:29

Op het 3e bondsfeest van de bond Juliana, prima georganiseerd door St. Hubertus Beringe, werden de navolgende prijzen behaald:

In de optocht: 1e prijs mooiste geheel, 1e prijs beste houding, 2e prijs beste defilé, 2e prijs beste vendelgroep, 3e prijs beste commandant, invaller Jac Emonts, 2e prijs beste vaandeldrager Huub Verstegen, 3e prijs mooiste bordjesdrager Tren Warries, 2e prijs, eervolle vermelding beste standaardruiter Pieter Sijben.

 

Bij de wedstrijden op het terrein was er een 2e prijs voor het beste muziekkorps, 1e prijs beste vendelgroep, 1e prijs individueel jeugdvendelen Jasper Emonts, 1e prijs mooiste koningspaar Ton en Ankie Klaessen Sonderkamp en een 1e prijs mooiste koningin voor Ankie.

 

Al deze prijzen waren voldoende om voor de 3e keer dit jaar de ere-prijs, een mooi zilveren schild geschonken door de gemeente Peel en Maas, in ontvangst te mogen nemen.

 

 

De schietresultaten: A zestal, 36, 18, 18 na kaveling buiten de prijzen, B zestal met 36, 17, 2e

prijs, en D zestal als enige met 36 punt in de opening een dik verdiende 1e prijs.

 

Tot slot de optochtprijzen over de totalen van alle 3 de bondsschuttersfeesten in 2017:

Mooiste geheel 1e prijs, Beste houding 1e prijs, Beste Defilé 2e prijs, Beste vendelgroep in de optocht 1e prijs en beste muziekkorps op het terrein; 2e prijs.

Winnaars 1e Aope Naers Kampioensjap

16 juli 2017, 8:32

Het aope naers kampioensjap werd een gezellige happening.

Als eerste mochten de schietende deelnemertjes van het Kinjer OLS uitmaken wie van hen de beste schut(s)ter was.

Deze eer ging naar Pien aan de Boom, die  Lieve en Fleur Sillekens (resp. 2e en 3e) achter zich wist te houden.

  De winaars van de kinjer OLS schutter samen met Huub Nijssen die hun de hele periode heeft begeleid.

Vervolgens barste de persoonlijke strijd los en werd er met 3-tallen geschoten.

bij deze laatste behaalde het dames 3-tal van Bakkerij Timmermans de 3e plaats, team TMW (Thei van Roy, Mart Wolter en Wim Jeurninck) legde beslag op de 2e plaats en het mik(s) team van Bakkerij Timmermans (Bart Zentjens, Gertie Timmermans en Menno Ninhuijs) werden na kaveling winnaar van de wisselbeker.

      de nr 2 bij de 3 tallen en  de uiteindelijke winnaars.

De dameswedstrijd werd uiteindelijk een familie aangelegenheid van Wendy, Mariska en Gertie Timmermans, die resp. 3e, 2e & 1e werden. Zij deden niet onder voor de heren, die eveneens met 48 schoten de wedstrijd beslisten. Hier werd 2016 winnaar Peter Steuten 3e, Wim Jeurninck 2e en kampioen 2017 werd Bart Zentjens.

  winnaars 2017 

Meiboom weer voor een maand of 10 opgeborgen

16 juli 2017, 8:17

De dinsdag na het uitkavelen van het OLS is traditioneel de dinsdag dat de meiboom wordt afgebroken om plaats te maken voor de organisatie van de dorpsfeesten. Het gebeuren is dan niet zo spectaculair als het opzetten maar wordt elk jaar door een delegatie van oud koningen met de hulp van Jan Smeets uitgevoerd.

De techniek helpt een handje bij het opbergen van de meiboom.

Buiten de prijzen

10 juli 2017, 16:11

Bij de kaveling om den Um is ons zestal buiten de prijzen gevallen. In de eerste kavelronde op de punten van 1 x 1 x 1 cm sneuvelden een kleine 30 schutterijen waaronder dus ook de onze. Op naar Raam komend jaar.

Beheerder inloggen: Naam: Wachtwoord: